Concursul EuropAffiche în România

afis-europ afficheConcursul EuropAffiche în România

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, la iniţiativa Fundatiei Jérôme Lejeune, organizează cea de-a III-a ediție a concursului EuropAffiche în România, care se adresează tinerilor peste 14 ani dar și adulților cu dizabilităţi intelectuale, în data de 3 octombrie 2014, începând cu orele 10,00 la Salon Zamca din cadrul Hotelului Zamca.

Cea de a II-a ediție a concursului EuropAffiche care a avut loc la Timișoara în data de 9 Mai 2013, a fost câștigată de echipa de la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Mitocu Dragomirnei din cadrul DGASPC Suceava, echipa care a beneficiat de o excursie gratuită de trei zile la Bruxelles (cu prezentarea afișului câștigător la Parlamentul European) cu sprijinul domnului Cristian Bușoi, europarlamentar.

Concursul din acest an are ca temă ,,Europa şi Castelele ei! Istorie, Legende, Arhitectură” şi este o provocare adresată tinerilor cu dizabilităţi intelectuale de a se implica într-o activitate de creaţie, pentru a le pune în valoare potenţialul artistic şi capacitatea de exprimare. Se doreşte descoperirea ţărilor Europei şi frumuseţilor acestora.

Echipele participante în concurs vor crea un poster care va cuprinde date despre castelele şi palatele ţării pe care o reprezintă şi ale altor două ţări europene alese de acestea, cu similitudinile şi diferenţele lor. Fiecare echipă participantă în concurs este compusă din 4 persoane cu dizabilităţi şi 2 însoţitori.

Fundația Jerome Lejeune din Franța susține financiar organizarea concursului la Suceava iar Ambasada Franței în România cofinanțează proiectul prin Excelența Sa, domnul Francois SAINT-PAUL, ambasador extraordinar și plenipotențiar.

Înscrierea în concurs s-a finalizat în data de 15 iulie 2014, regula concursului fiind ”primele 5 echipe înscrise sunt admise în concurs”, astfel că echipele admise în concurs sunt următoarele:

Centrul Rezidențial ”Henri Coandă” Bacău din cadrul DGASPC Bacău;
Complexul de Recuperare Neuro-Psiho-Motorie ”Bijdorp- O Nouă Viață” Suceava din cadrul DGASPC Suceava;
Asociația ”Blijdorp România” Suceava;
Centrul de Integrare și Terapie Ocupațională pentru persoane cu dizabilități din cadrul Fundației de Dezvoltare Locală ”Speranța” Târgu Neamț;
Liceul Tehnologic Special pentru Deficienți de Auz Cluj Napoca.

Comisia de Jurizare a concursului EuropAffiche va fi formată din membri ai Fundației Jerome Lejeune din Franța, reprezentanți ai Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice precum și personalități sucevene din mai multe domenii: artă, televiziune, literatura, societate civilă, confom listei atașate. Fiecare membru al juriului va puncta echipele ținând cont de mai multe aspecte: creativitate, respectarea temei, materiale folosite la fabricarea afișului, portofoliu, modul de prezentare al concurenților.

Comisia de jurizare:

Elizabeth BISBROUK – Specialized pedagogy, Fundația Jerome Lejeune
Marie Dominique DANIEL -Doctor and Artist, Franta,

Marie Elisabeth HERRAULT- Specialized youth worker, Franța,
Mihai PÎNZARU PIM- Grafician și caricaturist roman-România,
Luminița ALDEA- Scriitoare-Suceava,România
Sophia-Cristina LAURIC- Artist plastic Suceava, România
Adriana DASCĂLU BULINĂ -Jurnalist/Redactor tv-Televiziunea Intermedia Suceava, România
Codrin SCUTARU- Secretar de Stat, MMFPS-PV, România
Sanda Maria Ardeleanu- Prof.univ.dr./Deputat, Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, România

La final, fiecare echipă prezentă în concurs va primi din partea Fundației Jerome Lejeune distincții și medalii iar din partea Ambasadei Franței în România, cadouri personalizate.

Marele premiu al concursului constă în organizarea unei vizite la Parlamentul Europei din Bruxelles, pentru echipa câstigătoare, unde aceasta îşi va prezenta posterul câştigător.

Excursia de trei zile la Bruxelles cu avionul și vizita la Parlamentul European vor fi posibile grație implicării în acest proiect a domnului Cristian Bușoi, europarlamentar român, care a asigurat și anul trecut deplasarea la Bruxelles a echipei căștigătoare de la CRRN Mitocu Dragomirnei din cadrul DGASPC Suceava.

Parteneri și sponsori ai Concursului EuropAffiche la Suceava:

Fundația Jerome Lejeune, Ambasada Franței în România, Cristian Bușoi-europarlamentar, Asociația Multicare Suceava, Asociația Kontrast-E Suceava, Asociația SAVE Suceava, Asociația SEVA Suceava, Televiziunea Intermedia Suceava, Biroul Francez-Casa Prieteniei Suceava, Hotel Zamca Suceava, Consiliul Județean Suceava, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Suceava, SC Digital Birotics Suceava, SC Cozonac Bujor SRL Suceava, Cofetăria Tosca Suceava, Florăria Flower By Bia Suceava, Oriflame Suceava, SC Rio Bucovina SRL Vatra Dornei, Ami&Mihai Servicii Foto Suceava.

 

 

Sursa: https://sandamariaardeleanu.wordpress.com/2014/10/01/concursul-europaffiche-in-romania/

Posted in EuropAffiche, Uncategorized.