Daruind vei dobandi!

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Suceava

CAMPANIA „DARUIND, VEI DOBANDI!”

CAMPANIA „DARUIND, VEI DOBANDI!”
derulata in perioada 23.09.2013-31.12.2013
Comunicat de presa
In perioada 23.09.2013-31.12.2013 DGASPC Suceava a derulat, la initiativa Asociatiilor Kontrast – E Suceava, Multicare Suceava, SAVE Suceava si SEVA Suceava, “Campania Daruind vei dobandi!”.
Campania a constat in actiuni de colectare si donatii de carte, jocuri, jucarii, materiale si rechizite scolare, materiale necesare atelierelor de ergoterapie, in scopul facilitarii acesului la lectura, educatie si recuperare pentru copii si adulti cu nevoi speciale precum si pentru persoane care provin din medii defavorizate, aflate in evidentele DGASPC Suceava precum si din comunitate.
– In data de 01.10.2013 2013 a avut loc Conferinta de deschidere a campaniei. Au fost invitati reprezentanti ai societatii civile precum si mass-media suceveana. A fost prezentat clipul campaniei, afisele precum si desfasuratorul campaniei.
– In data de 04.10.2013, copiii si personalul Casei de tip familial “ Colt alb “ Suceava au avut ca invitati, membrii Clubului Lions Suceava, organizand actiunea intitulata “ Toamna un vis, o mangaiere, un anotimp plin de culoare!”. Cei 15 copii au primit cadouri personalizate din partea membrilor Clubului Lions Suceava si din partea Asociatiei SEVA Suceava.
– In data de 18.10.2013 in cadrul campaniei, Serviciul pentru copilul aflat in dificultate Gura Humorului – Ostra si Echipa Mobila Gura Humorului a organizat actiunea intitulata “ Toamna imbelsugata” – atelier de pictura si colaje dedicate toamnei precum si un moment artistic. Baumax Suceava a donat copiilor un numar de 53 carti de colorat si povesti precum si un joc Rummy. S-au alaturat actiunii, parintele Cojoleanca din orasul Gura Humorului. Au participat 20 de copii cu dizabilitati precum si copii cu parinti plecati in strainatate.
– In data de 06.11.2013 partenerii din cadrul campaniei “Daruind , vei dobandi! “ impreuna cu AREAS Suceava au organizat actiunea “ Daruieste o carte !“ la Campulung Moldovenesc in incinta Clubului Aquarius. Au participat un numar de 17 copii din Campulung Moldovenesc si Ciocanesti, acestia beneficiind de masura plasamentului familial la rude sau familii straine. Pe durata actiunii s-a organizat un atelier de lucru. Copiii impreuna cu reprezentantii legali si organizatorii, au desenat, au socializat, au ascultat poezii si au primit daruri ( dulciuri, jucarii de plus, rechizite si carti). Micutul poet, Sebastian Craciun i-a indemnat pe toti sa citeasca, sa descopere lumea minunata a cartilor, oferindu-se pe sine ca exemplu de curaj si dragoste de carte, in ideea ca tot ce conteaza in viata este sa faci ceva.
– In data de 7 .11. 2013 in parteneriat cu Baumax Suceava s-a desfasurat la sediul Baumax actiunea intitulata” Tabloul fermecat”. Au fost daruite momente frumoase copiilor cu dizabilitati din municipiul Suceava, beneficiari ai Serviciului de Evaluare Complexa si ai Centrului de recuperare pentru copii cu dizabilitati/TSA Suceava. Copiii ajutati de membrii asociatiilor, personalul DGASPC Suceava, personalului Baumax Suceava precum si de catre parintii acestora au realizat un tablou fermecat din frunze, nuci, stiuleti de porumb, hartie glasse, flori uscate. Copiii au primit dulciuri, carti de colorat oferite de catre asociatia Kontrast-E Suceava.
– In data de 22.11.2013 initiatorii campaniei, in parteneriat cu Colegiul National Spiru Haret au organizat actiunea “ Suntem diferiti, dar totusi egali!”. In aceasta actiune voluntarii campaniei, au realizat un material sensibil, adresat celor care au nevoie de noi toti,. Alaturi de ei a fost micul poet Sebastian Craciun si Echipa mobila din Gura Humorului.
– In data de 29.11.2013 la Universitatea Suceava a avut o intalnire cu studentii de la sectia asistenta sociala. Participa Sebastian Craciun, Daramus Nicolae – scriitori; are loc lansare de carte. Participa grupul de voluntari de la Liceul Spiru Haret Suceava.
– Pe parcursul campaniei initiatorii au promovat in presa scrisa si vizuala actiunile initiate. (ex: emisiunea “ Povesti de Succes ” – Televiziunea Intermedia Suceava si “ Oglinda de lemn “ – Televiziunea Plus TV Suceava, interviu Radio-AS).
– Au fost instalate urne si afise cu insemnele campaniei la Shopping City Suceava, Carrefour, 3 D Café, Baumax si Auchan.
– In data de 3.12.2013, reprezentanti ai Inspectoratului Judetean de Politie Suceava si ai Asociatiei Internationale a Politistilor, Regiunea 2 Suceava au vizitat Centrul de Recuperare/ TSA Suceava si au oferit beneficiarilor, materiale de lucru necesare la grupe pentru recuperare.
– “Daruri de suflet”s-a numit actiunea initiata de Scoala Gimnaziala “Mihai Eminescu” Banesti, comuna Fantanele in colaborare cu Primaria comunei Fantanele, ziarul “Cronica Satului”si firme comerciale din comuna Fantanele. Aceasta actiune s-a desfasurat la CRRN Zvoristea si a constat intr-un spectacol oferit de elevii scolii cu colinzi si datini populare specifice Anului Nou precum si daruri acordate celor 62 beneficiari ai centrului si alimente.
– Tot in decursul lunii cadourilor, dna. Dana Mitu, prof. invatamant primar, impreuna cu parintii clasei a III-a dar si alte cadre didactice de la Colegiul de Arta “Ciprian Porumbescu” au vizitat mai multe familii nevoiase din judetul Suceava carora le-au daruit alimente si cadouri pentru copii dar si Caminul de Batrani din cadrul Manastirii Bogdanesti, unde parintele Lovinoaia impreuna cu oameni inimosi are in grija 120 de batrani;
– Un partener inimos in aceasta campanie a fost 3D Cafe din incinta Shopping City Suceava, care a gazduit intalnirea cu voluntarii campaniei si a oferit filme, pe perioada intregii campanii, cu doar 2 lei intrarea, pentru grupurile de elevi de la scolile si liceele din municipiul Suceava, suma colectata fiind depusa in contul Campaniei “Daruind, vei dobandi!”.
– In data de 3.12.2013 a fost organizat la Iulius Moll spectacolul-expozitie “Deschide ochii, deschide inima” dedicat Zilei Internationale a Persoanelor cu Dizabilitati iar in zilele de 13-14.12.2013 la Shopping City Suceava, DGASPC Suceava a organizat spectacolul “De Craciun, daruind, vei dobandi!” pentru a marca inchiderea campaniei si pentru a multumi tuturor celor care s-au implicat, au daruit si au fost alaturi de cei aflati in situatie de risc.
– In cadrul Campaniei “Daruind, vei dobandi!” s-au implicat, in total, 99 de participanti din care 20 de persoane fizice, 24 persoane juridice, 45 institutii publice si 10 ONG –uri, precum si initiatorii campaniei respectiv membrii asociatiilor Kontrast-E, Multicare, SAVE si SEVA Suceava
SCRISOARE DE MULTUMIRE
In actiunile de colectare si donare in cadrul Campaniei „Daruind, vei dobandi!” la sediul DGASPC Suceava, s-au implicat urmatoarele institutii, carora le multumim pentru modul de organizare, pentru implicarea cadrelor didactice si a elevilor care au dorit devina voluntari umanitari in cadrul campaniei, pentru implicarea celorlalte institutii :
  • Consiliul Judetean Suceava, Inspectoratul Scolar al Judetului Suceava, Universitatea Stefan cel Mare Suceava, Fac. Istorie si Geografie, An II-Asistenta Sociala, Inspectoratul de Politie Judetean Suceava, 3 D Cafe Suceava, care ne este partener si in alte doua proiecte, Colegiul National „Stefan cel Mare” Suceava, Colegiul National „ Petru Rares” Suceava, Colegiul de Arta „Ciprian Porumbescu” Suceava, Scoala Gimnaziala nr. 3 Suceava, Colegiul „Spiru Haret” Suceava, SC”Digital Birotics &Service SRL Suceava (designe si tiparire afise campanie), Scoala Gimnaziala nr.1 Suceava, Scoala Gimnaziala nr 9 Suceava, Scoala Gimnaziala Nr. 11 „Miron Costin” Suceava (cl. A II-a, inv. Dorica Campan), Scoala Generala nr 4 (inv. Monica Preda, cl.a IV-a A), Clubul Leo Suceava, Clubul Lions Suceava, AREA Suceava, PC DATA(designe afise), SC Manifest SRL (tiparire afise), Uniunea Judeteana a CNSRL Fratia Suceava, Scoala Gimnaziala Serbauti si Calinesti Cuparencu, Asociatia Parintilor si Profesorilor din cadrul Colegiului Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, Liceul cu Program Sportiv Suceava, Gradinita „Piticul Vesel Suceava, Colegiul National „Mihai Eminescu” Suceava, Liceul „Mihai Eminescu” Radauti, Scoala Gimnaziala Maritei, Scoala Gimnaziala „Dimitrie Pacurariu” Scheia, Scoala Gimnaziala nr.8 Suceava, Gradinita „7 pitici” Suceava, Organizatia femeilor PNL, Monitorul de Suceava, Radio AS Suceava, Kiss FM, Serviciul Probatiune de pe langa Tribunalul Suceava, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara Suceava, Baumax Suceava, Auchan Suceava, Ordinul Asistentilor Medicali Suceava, Organizatia Judeteana a femeilor PSD, Organizatia Municipala a femeilor PSD Suceava, dl. Radu Ianovici impreuna cu Asociatia Parintilor a Scolii nr. 4, „Regina Elisabeta” Radauti, Gradinita nr. 3 „Dumbrava Minunata” Dumbraveni si Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbraveni, Scoala Gimnaziala “Mihai Eminescu” Banesti, Primaria comunei Fantanele, ziarul “Cronica Satului”si firme comerciale din comuna Fantanele, Laboratorul de Analize Medicale BIOTEST Suceava, persoane fizice din municipiul Suceava (dna Irina Nechifor, dna Oniu Elena, dna Botezatu Nicoleta, dna Atena Florea, dna Simona Lungoci, colegi din cadrul DGASPC Suceava, dna Anca Nicoara (Serviciul Probatiune Suceava) dl. Sahlean Antonel, inv. Elvira Grigoriciuc, , dna Eugenia Hodoroaba, dl. Nastaca Vasile, dna Alexandriuc Carmina, dl. deputat Alexandru Baisanu precum si dna deputat Sanda Maria Ardelean dar si alte persoane fizice care au dorit sa isi pastreze anonimatul).
  • O initiativa aparte in cadrul campaniei a venit din partea pictoritei Camelia Rusu Sadovei, profesoara la Colegiul de Arta „Ciprian Porumbescu” dar si presedintele Asociatiei „Lira de Aur” precum si a elevilor pe care ii indruma, prin demararea unui proiect de durata care implica actiuni de infrumusetare si decorare a unor spatii din cadrul centrelor de plasament din judet- primul centru beneficiar al acestei initiative fiind CP „Speranta” Suceava”.
  • O alta implicare, pe care o salutam, in cadrul campaniei o are SC SEBIVARTO Auto SRL Suceava prin scolarizarea gratuita in cadrul scolii de soferi, pana la obtinerea permisului de conducere, a trei tineri de la Centrul de Plasament „Speranta” Suceava.
  • Actiuni de colectare si donare s-au desfasurat si la nivelul intregului judet, amintim: Colegiul National „Nicu Gane” Falticeni, Colegiul National „Vasile Lovinescu” Falticeni, Colegiul National „Mihai Bacescu” Falticeni, Liceul „Nicanor Morosan” Partestii de Jos, Liceul Tehnologic Cajvana si Gradinita cu program normal din aceeasi localitate, Scoala Gimnaziala Partestii de Sus, Scoala Gimnaziala Poeni-Solca, Scoala Gimnaziala „Vornicu Simion Tautu” Comanesti, Scoala Gimnaziala Botosana, Scoala Gimnaziala Todiresti, Liceul „Latcu Voda” Siret, Scoala Generala „Petru Musat” Siret, dna Mihaela Horodinca din Siret, Organizatia Femeilor PDL Siret, TV Post Siret, Scoala Gen. Nr 3 Gura Humorului, Liceul ”Alexandru cel Bun”, cl. a XII-a A, Gura Humorului, Gradinita „Casa Piticilor” Gura Humorului, F.A.M. Gura Humorului, FDGR –Organizatia de solidaritate etnica Gura Humorului, Biserica „Sf. Varvara” si Biserica „Sf. Mihail si Gavril” din Gura Humorului, , Scoala Gen. Nr.1 Gura Humorului, Sc. Gen. Nr 2 Gura Humorului, preotul Bogdan Cojoleanca din Gura Humorului, Societatea „NOVASAT” Gura Humorului, Scoala Gimnaziala Stulpicani, Scoala Gimnaziala Paltinoasa, Manastirea „Laura” Vicovu de Jos, dna Botezatu Mariuca din Campulung Moldovenesc.
Centralizator donatii pe Campania „Daruind vei dobandi:
Pana la data de 31 dec. 2013 s-au donat si colectat urmatoarele:
– 2367 carti, culegeri, manuale scolare si reviste, 2641 caiete, 2377 jucarii de plus, 755 cutii cu jocuri diverse, 977 rechizite scolare (ghiozdane, seturi culori, acuarele etc), 2852 buc imbracaminte, 5 plasme TV si 250 cutii cu cadouri, produse igienico-sanitare si alimente. Valoarea estimata a donatiilor se ridica la suma de 110.000 RON (105862 RON-valoare estimativa donatii+1650 RON colectati din urne +2488 RON colectati in teritoriu).
Pana la data de 31 decembrie 2013, au beneficiat de donatiile sucevenilor, colectate la sediul DGASPC Suceava si in teritoriu urmatoarele servicii si centre de plasament si recuperare copii si adulti:
Centrul de tip familial Colt Alb Suceava, Centrul de Recuperare copii cu dizabilitati/TSA Suceava, Centrul de Plasament „Speranta” Suceava, Centrele maternale Suceava si Gura Humorului, casele de tip familial Scheia, Mihoveni, Adancata, Serviciile Multifunctionale Gura Humorului-Ostra, Servicii Multifunctionale Falticeni, Centrul de Plasament „ Sf. Gheorghe” Dolhasca, Centrul de tip familial „ Universul Copiilor” Radauti, Centrul de Plasament „Mihai si Gavril” Solca, Centrul de Plasament „Visatorii Fundu Moldovei, Centrele de Plasament „Ama Deus” si „Alma Mater” Siret. , Complexul Blijdorp-O Noua Viata Suceava, CRRN Costana, CRRN si LMP Mitocu Dragomirnei, CRRN „O Noua Viata” Siret, CRRN Pojorata, CRRN „ O noua sansa” Todiresti, Serviciul Interventii in regim de Urgenta, Serviciul AMP, SEC Copii cu dizabilitati, Serviciul Management de caz, Echipa Mobila Gura Humorului, Echipa Mobila Falticeni, Echipa Mobila Siret.
S-a estimat un numar total de beneficiari : 1382 din care 601 de beneficiari numai din cadrul centrelor de copii, 389 adulti de la nivelul DGASPC Suceava, 45 de copii din cadrul Asociatiei Filantropice Crestine „Sfintii Voevozi Mihail si Gavril” Podu Cosnei, 50 de copii din Campulung Moldovenesc, 115 familii cu 297 de copii din localitatile: Suceava, Gura Humorului, Falticeni, Siret, Solca, Cimpulung Moldovenesc si localtatile limitrofe acestora.
Cu sumele colectate din urne, au fost ajutate doua familii: 1400 RON au fost donati tinerei Voina Mirela care necesita o operatie de chirurgie estetica datorata unor arsuri din copilarie la maini si fata, iar suma de 250 RON a fost donata unei familii monoparentale cu trei copii.
Transmitem multumirile noastre mass-mediei sucevene pentru implicare, diseminare informatii si sustinere in cadrul campaniei: Monitorul de Suceava, Crai Nou, Obiectiv de Suceava, News Bucovina, Jupanul, Cronica de Falticeni, Zile si Nopti Suceava, Televiziunea Intermedia Suceava (emisiunea:Povesti de succes), Plus Tv Suceava (emisiunea:Oglinda de lemn), Firma de cablu TV:SC Nova-Sat SRL, Gura Humorului, SC TV POST Siret, Radio As, Radio Kiss FM, Suceava live.
Tuturor le multumim in numele copiilor si persoanelor care sunt beneficiari ai Campaniei „Daruind, vei dobandi!”
DIRECTOR EXECUTIV,
DAN IONUT ADOMNITEI
Posted in Uncategorized.